MPH Building Systems have recently completed a 2 storey classroom block.

Following a successful application for a Conditional Improvement Fund , the school were able to expand their current school capacity
This was great news for the school as they were able to improve facilities and cater for increased pupil numbers in the future.
MPH were involved with the project from the pre-construction phase and worked with the school and their consultants to develop Employers Requirements within project budgets.

The Project Architect produced 3D visualisations and a schedule of accommodation which MPH developed in to an offsite solution and further demonstrating the adaptability of modular construction.

Internally the building included 8 classrooms, toilet facilities and an open atrium style group room.

Internal walls and ceilings were taped and filled and decorated to provide a traditional appearance and colour schemes to provide a tranquil environment for the pupils.

The completed project produced a highly efficient EPC with the installation of LED lighting and lighting controls, efficient gas fired water heating and a sophisticated HVAC system to heat and cool the building.

To satisfy planning constraints, traditional external cladding methods were used including a brick skin and insulated cladding.
A ground floor link was formed to create a weather tight transition from the main school building.

Further architectural features were added including a full powder coated brise soleil style canopy, aluminium rainwater goods and aluminium full height glazing.

MPH provided a full turnkey package completing the project in 12 weeks

The School Head Teacher wrote :

“Right from the beginning of our building project in school MPH were exceptional. Nothing was ever to much trouble and there was a very solutions focused approach to ensuring the project ran smoothly”

“The building that MPH constructed for us has not only provided the school with additional capacity on a very short timescale but also a building to be exceptionally proud of. The quality throughout is to the highest standard with pupils and staff thrilled with the space”

Full case study to follow